Novice/obvestila

Tradicionalno srečanje starejših krajanov in krvodajalcev

0 Komentarji
1017
22-02-2015

Tudi letos je odbor rdečega križa Cirkovc pripravil to tradicionalno prireditev , za kar se g. Cvetu Sušcu tudi zahvaljujem . Sama  podpiram takšna dejanja , kar smo pokazali s člani sveta KS Cirkovce že v božičnem času , ko smo obiskali  in obdarili kar 28 starejših krajanov nad 70 let v samem kraju . Povedati pa je treba tudi to , da RK res ni ustanova , ki bi lahko prevzela vse vloge in skrbi za starostnike . Prizadeva pa si ,da nudi pomoč tistim , ki sami ne morejo skrbeti zase in so osamljeni . Njihova naloga je , pomagati socialno šibkim družinam , mladim družinam brez zaposlitve in vsem , ki se znajdejo v težavah . Tega pa ne bi zmogli brez sredstev , ki jih zberejo med ljudmi , ki imajo še vedno posluh za pomoč ljudem v stiski , za njihovo delovanje pa najdejo tudi donatorje , ki pa jih je v tem kriznem času čedalje manj . Med njimi je tudi sama KS Cirkovce , ki pa je letošnje leto prispevala znatno manjši prispevek kot ostala leta , saj imamo tudi mi zelo okleščen letni proračun .                                                     

Kri je najdragocenejšo zdravilo , ki nima cene in pomeni življenje . Številni jo dnevno in brezplačno darujejo , da bi s tem povrnili zdravje in rešili življenje anonimnim posameznikom . Krvodajalci in krvodajalke verjamejo v moč  človeške solidarnosti , plemenitosti in humanosti . Zelo velika zahvala vsem , ki dnevno rešujete življenja , vračate zdravje in tudi pomagate nadaljevati plemenito tradicijo slovenskega krvodajalstva.                                                                                                                                              

Prva organizirana krvodajalska akcija, ki je potekala pod organizacijo Rdečega križa Slovenije (RKS), je bila izvedena pred 60 leti, točneje 9. marca 1953 v Zagorju. Udeležilo se je je devet  zagorskih rudarjev. Ta izjemen dogodek nacionalnega pomena  je nedvomno prispeval, da se je organizirano, prostovoljno in neplačano krvodajalstvo pričelo razvijati in širiti povsod po državi. Od takrat pa vse do danes v Sloveniji s prostovoljnimi in neplačanimi krvodajalci zagotavljamo zadostno količino varne in kakovostne krvi za naše bolnike. Na to smo lahko ponosni, saj nas to uvršča ne samo med dobro organizirane, temveč tudi med nesebične  narode.

»Vsako srečanje je majhno rojstvo, vsako prijateljstvo lučka v srcu, vsak nasmeh zarja sreče in dan ko, iz temnih oblakov pričaramo sončno nebo.«

Naj bo nad vami to sončno nebo vse do naslednjega snidenja – torej do leta 2016!                                                                          

Predsednica sveta KS Cirkovce                                                                                                                                                             
Brigita Verboten                                                                                                                                                                                      

Tako kot vsako leto so predšolski in šolski otroci vrtca in šole Cirkovce pripravili prisrčen kulturni program. Srečanja se je udeležila tudi podžupanja ga.Breda Kolar in predsednik območnega združenja RK Velenje  g.Jože Kožar . Oba sta vsem navzočim namenila nekaj lepih in vzpodbudnih besed . Ob bogati pogostitvi so se udeleženci sprostili in uživali ob zvokih ansambla bratov Avbreht . Z velikim veseljem se vrnemo še naslednje leto !

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Srečanje starejših krajanov in krvodajalcev Obdaritev starejših krajanov in krajank
krvodajalci srečanje krajanov

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..