Novice/obvestila

Srečanje starejših krajanov in krvodajalcev

0 Komentarji
1946
25-02-2016

Posebej pozdravljam  vas –starejše  krajane in krajanke KS Cirkovce  in vse tukaj prisotne krvodajalce in krvodajalke.

Tudi letos je odbor rdečega križa Cirkovc s pomočjo krajevne skupnosti Cirkovce pripravil to tradicionalno prireditev , za kar pa se g. Cvetu Sušcu tudi iskreno  zahvaljujem . Sama  podpiram takšna dejanja . To pa  smo pokazali s člani sveta KS Cirkovce že v božičnem času , ko smo obiskali  in obdarili kar 28 starejših krajanov nad 70 let v samem kraju . Povedati pa je treba tudi to , da RK res ni ustanova , ki bi lahko prevzela vse vloge in skrbi za starostnike . Prizadeva pa si ,da nudi pomoč tistim , ki sami ne morejo skrbeti zase in so osamljeni . Ljudje bi velikokrat radi naredili boljši svet in pri tem ne vemo, da to sploh ni tako težko. Včasih pomagamo , pa se še sami ne zavemo ,koliko dobrega smo komu naredili .

Govorimo o tej dragoceni rdeči tekočini ,ki jo  zagotavljate  vi-  prostovoljci.  Vi ste tisti ,ki brezplačno darujete kri, zato da bi pomagali bolnim ozdraveti ali jim celo rešiti življenje. Pomagate , ker se zavedate , da je kri nenadomestljivo zdravilo, ki si ga lahko podarimo le ljudje med seboj in da smo vsi potencialni prejemniki krvi. To  ste  vi  , spoštovani krvodajalci in krvodajalke . Ponosna  sem, da imamo tudi takšne ljudi  v našem kraju .

Dotakniti pa se moram tudi naših starostnikov . Z velikim navdušenjem  spremljam življenje  t.i. senjorjev v našem kraju . Kljub močnem tempu sodobnega življenja ugotavljam , da družina na podeželju še vedno ni izgubila svojih vrednot . Mlajši skrbijo za starejše, slednji pa po vseh svojih najboljših močeh stojijo ob strani mlajšim. Tako naj ostane tudi v prihodnje . Nasveti in izkušnje medgeneracijskega sodelovanja že daje dozorele sadove . Nabirajmo jih , dokler nam je dano .

Na koncu pa si zapomnite le to :

Bodite to , kar ste . In nihče naj vas ne spreminja . Hodite in bodite prepričani ,da boste hodili vedno naprej ,; obloženi s prtljago poguma in težav , ki vam stojijo ob poti .In se ne ustavljajte . Kajti vaš kočijaž je pogum in vaša vodnica priložnost .

Vidimo se ob letu osorej .

0.0
Zadnja posodobitev: 10 junij 2022 06:46
Sorodne Novice: Tradicionalno srečanje starejših krajanov in krvodajalcev Obdaritev starejših krajanov in krajank
kmetija kri ognjišče

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..