Novice/obvestila

Očiščevalna akcija

0 Komentarji
1059
26-04-2015

Velenje Očiščevalna akcija v KS Podkraj pri Velenju 

Zaradi slabega vremena pred štirinajstimi dnevi je Krajevna skupnost Podkraj pri Velenju prestavila očiščevalno akcijo na petek, 24. april. Zbrali so se ob l6. uri pred toplotno postajo, v kateri ima KS Podkraj prostor za sestanke in srečanja.

Predsednik Sveta KS Jože Drobež je na kratko predstavil lokacijo in potek akcije. Skupino prostovoljcev, med njimi je bilo več članov sveta krajevne skupnosti, je napotil na zahodno stran Podkraja, na cesto, ki poteka od pokopališča proti Andražu, Staremu trgu in Tajni. Ob križišču so parkirali svoja vozila, dobili vreče in rokavice in tu se jim je pridružila še ena skupina prostovoljcev, tako da se je z nesnago pod cesto spopadlo kar 25 krajanov Podkraja. Na čelu je bil predsednik in s Samom Korelcem sta kmalu iz globeli spravila televizijski sprejemnik, jeklenko in še nekaj „biserov". Med njimi so se našli visoki ženski škornji, vendar brez para. Že nekaj let nazaj je bilo na tem odcepu cest in pod njim opaziti steklenice določene vrste belega vina. Poleg steklenic so prevladovale tudi plastenke in pločevinke piva. Nekdo se je tudi z njimi poigral in jih povil in vrnil v originalno embalažo.

„Da, res je neverjetno, kaj vse smo našli. Prav na tem koncu. Lahko rečem, da je akcija dobro uspela in če bo treba, jo bomo naslednje leto ponovili. Skupno smo napolnili 32 vreč,"je povedal Jože Drobež. Takšna akcija pa je tudi primerna za druženje in medsebojno spoznavanje krajanov. Kraj se namreč zelo hitro širi.

Na fotografijah: Ob cesti proti Andražu, nedaleč ob pokopališča Podkraj, čakajo vreče na odvoz. Pred leti so tu, pod mogočnimi smrekami, odlagali odpad.
Televizor, jeklenka in še z več plastike sta predsednik in član sveta KS Podkraj napolnila kar nekaj vreč

Besedilo in fotografije:
Hinko Jerčič

0.0
Zadnja posodobitev: 01 maj 2015 09:46
Sorodne Novice: Pomladna očiščevalna akcija 2019 Pomladna očiščevalna akcija 2019 Očiščevalna dela na igrišču v Tajni​ Čistilna akcija 18 Čistilna akcija 2016 Uspela čistilna akcija Čistilna akcija
čistilna akcija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..