NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

Prireditev ob materinskem dnevu in dnevu žena 2016

0 Komentarji
158
10-04-2016

Pomlad počasi, a vztrajno, boža plešivške travnike in vrtove. Da pa se je z vso svojo prtljago naselila tudi v plešivško šolo, lahko potrdijo vsi obiskovalci petkove tradicionalne Prireditve ob materinskem dnevu in dnevu žena. Kdor koli je že spregledal, zagotovo ni mogel zgrešiti, prijetnega vonja po zvončkih in narcisah, ki je vel iz učilnic.

Šolarji in učiteljica Podružnične šole Miha Pintar Plešivec so v sodelovanju s Kulturnim društvo Ivan Cankar in KS Plešivec pripravili prijetno popoldne, katerega tema so letos bile »Dobrote iz jabolk in orehov«.

Kljub datumu, prireditev nikakor ni bila neslana prvoaprilska šala, saj so učenci tokrat nastopali s še posebej velikim elanom. Zanj je poskrbel obisk ravnatelja matične šole, Sebastjana Kukovca. Šolarji prve triade so bili kot zvončki na šolskih mizah - mali, skromni, a zelo glasni ter pomembni znanilci pomladi – nove generacije neobremenjenega, veselega življenja. To je bil namreč njihov dan, dan, ko so se lahko javno, brez dlake na jeziku, zahvalili vsem ženskam, še zlasti pa njihovim zlatim mamam.

Seveda nikakor ne smemo pozabiti na ostale nastopajoče, ki znajo kljub zvesti udeležbi na večini prireditev v kraju, poskrbeti za zanimive, s ploskanjem in petjem pospremljene, nastope. Tako Plešivški muzikantje, Maša Sebanc, Boštjan Volk kot Kvartet Grmada so nas za dobro uro, vsaj v mislih, popeljali v prijetne nedeljske popoldneve, ki smo jih z domačo slovensko glasbo najraje preživljali v krogu najdražjih. Za veliki finale pa so se obiskovalci lahko iz srca nasmejali prisrčni pesmi »Ljubim Jožico« v izvedbi učencev tretjega razreda Žana Ucovnika in Simona Oblaka.

Ni kaj, tako povezovalka programa kot ravnatelj, so si bili enotni, da je trud vodje podružnične šole, Franke Klančnik, in šolarjev vreden, da »stopimo skupaj« in poskrbimo, da šola nikoli ne bo postala pusta in prazna.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Prireditev ob materinskem dnevu in dnevu žena 2018 Prireditev ob 120. obletnici Podružnične OŠ Plešivec Ženski zaključek 2016 Druženje starejših krajanov 2016 Miklavžev sejem v Plešivcu 2016 PRIREDITEV OB MATERINSKEM DNEVU IN DNEVU ŽENA 2015 PRIREDITEV OB DNEVU ŽENA IN MATERINSKEMU DNEVU
materinski dan

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2020September
PonTorSreČetPetSobNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930