NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

Druženje starejših krajanov 2016

0 Komentarji
113
15-12-2016

December je za mnoge najlepših mesec v letu. To je mesec, ko so zunanja opravila spravljena pod kap, ko si brez kančka slabe vesti lahko vzamemo čas za druženje, obiske ali vsaj telefonske klepete. To je pravljični čas, čas iskrivih nasmehov in toplih objemov. 

Če kdo, potem so najmodrejši in najtrdnejši členi naše družbe tisti, ki v teh mesecih, ko se dan kaj kmalu prelevi v večer, najbolj potrebujejo družbo.

V naši vasi je takšnih korenik kar nekaj, natančneje 32. Nekateri se bolje držijo, drugim pa je zdravje žal začelo že malo nagajati. Vsemu navkljub pa sta dve naši krajanki, Jožefa Grobelnik in Štefka Ževart letos dočakali svojih 80. let. 

Za naše starejše krajane med drugim zelo lepo skrbi tudi Odbor Rdečega križa Plešivec. Le-ta jim poleg letnih meritev holesterola, sladkorja v krvi in krvnega tlaka, vsako leto nudi razne tematske delavnice, pohode po Plešivcu ter ob koncu leta tudi nekaj veselih uric na zaključku v Gostišču Volk.
Tudi letos je bilo tako, le da je pomlajeni Odbor RK Plešivec tokrat še presegel pričakovanja in Plešivčanom, ki potrebujejo kakršno koli pomoč ali zgolj klepet v osamljenih trenutkih, ponudil svojo roko.

Prav je, da ne pozabimo na naše krajane, pa naj si bodo to najmlajši ali nekoliko z izkušnjami bogatejši. Ena izmed njih je bila tudi Ema Čas, aktivna članica RK Plešivec, nasmejana, vedra in topla oseba, ki je vsakogar znala spraviti v dobro voljo. Ema nas je letos žal mnogo prerano zapustila, a vendar spomin ne bo zamrl nikoli. Ne bomo pozabili njenega udejstvovanja na vseh področjih, kot je prav, da ne pozabimo na pomen delovanja odborov Rdečega križa v Sloveniji.

V letu 2016 obeležujemo 150 let humanitarnega poslanstva na slovenskem, zato je Organizacija Rdečega križa Slovenije podelila krajevnim organizacijam posebna priznanja za njihova dolgoletna prizadevanja na področju dobrodelnosti in nudenja vseh oblik pomoči.

Ob tej pomembni prelomnici je na letošnjem druženju starejših krajanov spregovoril tudi podpredsednik Odbora Rdečega križa Velenje, gospod Drago Kolar. Tako on kot tudi predsednica KS Plešivec, Nada Pirnat, sta se vsem krajanom zahvalila za njihov trud ter jim ob prihajajočem novem letu zaželela vse dobro.

Da pa se tudi starejši znajo še kako dobro imeti, so ob pomoči šolarjev podružnične šole Plešivec, njihovih učiteljic Franke Klančnik in Romane Pušnik ter Plešivških muzikantov, z vici, anekdotami in plesom dokazali tudi tokrat.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Razvajanje krajank in krajanov Ženski zaključek 2016 Miklavžev sejem v Plešivcu 2016 Prireditev ob materinskem dnevu in dnevu žena 2016 Prijetno druženje starejših krajanov
druženje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2020Maj
PonTorSreČetPetSobNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031