NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

Miklavžev sejem v Plešivcu 2016

0 Komentarji
130
8-12-2016

Prva decembrska nedelja je v našo vasico s pomočjo članic in članov KD Ivan Cankar Plešivec in KS Plešivec prinesla pravcato praznično vzdušje.

Da nam Sveti Miklavž ni postregel še s košem snega, so bili še posebej veseli razstavljalci tradicionalnega Miklavževega sejma v Plešivcu.
Tudi tokrat ni manjkalo volnenih nogavic, ki nam jih vsako leto "naštrika" "Samčeva Pavla", cvetličnih dekoracij, s katerimi si krajšajo čas članice društva Revivas, košev in košar, ki jih po želji naredi naš Pungartnikov Pavel, raznovrstnega nakita, s katerim sta plešivške ženske ozaljšali Lidija Slatinšek in Aleksandra Šafarić ter posebnih punčk, o katerih nas je poučila Nuša Gošnik.
Za zdravo preživeto zimo so nam pridni čebelar Čanč Franc, njegova boljša polovica ter vaške čebelice pripravile medene "arcneje". Da pa se je mrzlo nedeljsko jutro kaj kmalu prelevilo v toplo, s soncem obsijano dopoldne, sta z "zakuhančkom", sladkimi pregrehami in še kako dobrodošlo kislo juho, poskrbela plešivška gostinca Roman Volk in Marijana Novak.

Ve se, da imajo Plešivčani radi zimske radosti, zato sta eni izmed njih v pomoč, poskrbela Sonja in Vinko Prosenjak. Njune ptičje hišice bodo krajšale dolge zimske dni s pomirjajočimi pogledi na igrive ptičke, ki nočejo oditi v tople kraje.

Miklavžev sejem v Plešivcu je ena izmed priložnosti, s katerimi v našem kraju obujamo in ohranjamo stare običaje in slovensko kulturno dediščino, zato so brihtne glavce - letos jih je v štirih razredih kar 14, pod budnim očesom učiteljic Romane Pušnik in Franke Klančnik za "ta hitre" obiskovalce (zaloga je namreč bliskovito hitro pošla) pripravili kar domač pralni prašek in adventni venček s 3 svečkami.
Preostale tri adventne nedelje bomo torej tokrat v soju prav posebne otroške topline lahko preživeli v krogu domačih, prijateljev in sosedov, česar pa si večina od nas, v tem "norem" času še najbolj želi!

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Ženski zaključek 2016 Druženje starejših krajanov 2016 Prireditev ob materinskem dnevu in dnevu žena 2016 Miklavžev sejem v Plešivcu Sejem izmenjave semen 2015 Miklavžev sejem
miklavž

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2020Maj
PonTorSreČetPetSobNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031