Fotonatečaj

FOTO natečaj - Fotografija meseca v letu 2014

Fotografije nas spremljajo od ranega otroštva. Fotografirali so nas profesionalni fotografi, starši, otroci, fotografiramo sami. Veliko lepih trenutkov je za vedno ovekovečenih. Vsak rad pogleda dobro fotografijo in če je to fotografija znanca, je to še poseben užitek.

Udeleženci lanskega natečaja smo lahko ponosni na svoje delo!

Kot smo obljubili, smo iz fotografij, ki so bile poslane v letu 2013 izdelali koledar za leto 2014. Vse fotografije smo posneli krajani in krajanke KS Stara vas, posnete so izključno v naši krajevni skupnosti.

Fotografije bomo zbirali tudi v letu 2014,

komisija jih bo ocenila, najlepše bodo objavljene na naši spletni strani, v letu 2015 pa bodo krasile naše domove.
Fotografirajte in delite utrinke ki jih boste ujeli v objektiv z nami!

Pogoj:

Avtor fotografije mora biti krajanka ali krajan Stare vasi, fotografija mora biti posneta v domačem okolju.

Cilji natečaja: KS Stara vas želi obogatiti arhiv fotografij, ki ga uporablja za promocijske namene, in hkrati spodbuditi kreativnost občanov. Zato vabimo k sodelovanju vse ljubiteljske in profesionalne fotografe iz KS Stara vas, ki so pripravljeni ustvarjati svoja umetniška oz. dokumentarna dela na teme, ki se vsebinsko nanašajo na prostor naše KS in mesec v letu.

Lahko se odločate za najrazličnejše motive – panoramske posnetke, podobe iz narave, portrete, detajle, utrinke s kulturnih, športnih in drugih prireditev … Posnetki, iz katerih ni razvidna takšna ali drugačna umeščenost v prostor Stare vasi (npr. posnetki cvetja, nebesnih pojavov, izdelkov, rojstni dnevi ipd.), so sprejemljivi le izjemoma.

Poslano fotografijo morajo spremljati podatki o avtorju in fotografiji, v izbor pa bodo uvrščene le fotografije z izvorno ločljivostjo vsaj 1600 x 1200 svetlobnih točk (pixlov) v standardni barvni paleti RGB in jpg formatu, kar je izhodni format večine današnjih digitalnih fotoaparatov.

Fotografije z opisom avtorja pošljite do vsakega zadnjega dne v mesecu za tekoči mesec na naslov: matjaz.zupanc10@gmail.com

Avtorske pravice: Pošiljatelji fotografij z navedbo svojega kontaktnega naslova zagotavljajo avtentičnost in avtorstvo poslanih fotografij. S prejemom nagrad avtorji fotografij prenesejo materialne avtorske pravice za potrebe promocijskih dejavnosti KS Stara vas, pri tem pa obdržijo moralne avtorske pravice (objava avtorstva v primeru uporabe). Avtorji vseh na natečajih poslanih del se strinjajo z objavo fotografij in kontaktnega naslova v spletnem arhivu KS Stara vas v resoluciji 600 slikovnih točk ( v smeri krajše stranice) za nedoločen čas.

Pogoji za sodelovanje na natečaju KS Stara vas "Fotografija meseca" se objavijo na spletni strani www.ks-velenje.si/staravas in začnejo veljati 1.1.2014.

Fotografirajte in nam pošiljajte fotografije!

Fotografije pošljite na e-naslov: matjaz.zupanc10@gmail.com

Več jih bo, bolj bo zanimivo!

VABLJENI vsi ljubitelji dobrih fotografij!
Predsednik KS Stara vas: Matjaž Zupanc