NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

Testiranje z antigenskimi testi v Rdeči dvorani Velenje in priprave na cepljenje

0 Komentarji
162
6-01-2021

Z jutrišnjim dnem bo presejalno testiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi zaradi lažje izvedbe potekalo v Rdeči dvorani Velenje, in sicer jutri in v petek med 10. in 14. uro. Testiranje je brezplačno in prostovoljno, predhodno naročanje ni možno. Zainteresirani občanke in občani naj bodo zdravi in naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Omenjeno testiranje ni ustrezno za osebe s simptomi na sum okužbe s SARS-CoV-2. Te osebe se morajo na testiranje naročiti preko osebnega zdravnika. V Zdravstvenem domu Velenje, kamor spadata tudi enoti Šoštanj in Šmartno ob Paki, pa se aktivno pripravljajo tudi na cepljenj občank in občanov proti covidu-19. Vrstni red cepljenja je bil določen v Nacionalni strategiji cepljenja proti covid-19. Cepljenje je prostovoljno. Oskrbovanci in zaposleni v domovih za starostnike Velenje in Zimzelen so prve odmerke cepiva prejeli že konec decembra.

 

Za zaposlene v zdravstvenem domu je cepivo prispelo danes. Skladno z nacionalno strategijo, bodo za zaposlenimi v zdravstvenih ustanovah cepljeni ostali prebivalci, ki bodo za to izkazali interes, najprej starejši nad 60 let. Prijave bodo v cepilnem centru Zdravstvenega doma Velenje zbirali na način, da bodo občane kontaktirali predstavniki iz Zdravstvenega doma Velenje. Občankam in občanom ni potrebno klicati osebnih zdravnikov in se naročati na cepljenje. Vrstni red cepljenja v tej skupini je pogojen izključno s starostjo. Tako bodo najprej cepljeni najstarejši občani, v tem vrstnem redu bodo tudi klicani. Za to, najbolj rizično skupino, bodo klicani tudi vsi, ki so mlajši od 60 let in imajo pridružene kronične bolezni. Sezname le-teh bodo pripravili osebni zdravniki.

Ko bodo vse najbolj rizične skupine cepljene, bo Zdravstveni dom Velenje na svoji spletni strani objavil aplikacijo, preko katere se bodo lahko na cepljenje prijavili vsi občanke in občani, ki so mlajši od 60 let in nimajo pridruženih kroničnih bolezni. O tem, kdaj bo aplikacija za on-line naročanje dostopna, bomo seveda obveščali in pozivali k prijavi.

Po zadnjih podatkih je epidemiološka slika v državi slaba. Vsi si želimo, da bi se naša življenja čimprej vrnila v normalne tirnice in bi se ponovno lahko družili, otroci bi šli v šole, vse dejavnosti pa bi se lahko nemoteno izvajale. Da bo to res čimprej, moramo še vedno spoštovati vse ukrepe Vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 Mestna občina Velenje občankam in občanom priporoča izvedbo presejalnega testiranja s hitrimi testi, saj gre za izjemno pomemben ukrep, ki v času epidemije in visokih tveganj okužbe pomaga zaustavljati širitev virusa in hkrati omogoča omejeno opravljanje določenih dejavnosti. Prav tako si želimo, da bi se čim več občank in občanov odločilo za cepljenje, da bi tako zaustavili virus in končno vrnili življenje v Velenje in našo dolino.

Verjamemo, da skupaj zmoremo!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Mestna občina Velenje poziva k elektronski oddaji vlog Brezplačno testiranje s hitrimi testi in cepljenje za zajezitev koronavirusa Testiranje s hitrimi antigenskimi testi tudi v Velenju Popolna zapora državne ceste Velenje-Škale in Škale-Graška Gora Poziv MO Velenje lastnikom poslovnih prostorov za znižanje najemnin Zbirni center Velenje za fizične osebe odprt le v nujnih primerih Varstvo otrok na domu v MO Velenje
antigenski testi cepljenje covid19 hitri testi testiranje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2021November
PonTorSreČetPetSobNed
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930