NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

Miklavžev sejem v Plešivcu

0 Komentarji
154
10-12-2015

Prejšnja nedelja je bila prav posebna za marsikoga, še najbolj pa so se je razveselili otroci, saj je večino od njih to jutro po domovih čakalo prijetno presenečenje. Že po stari navadi, na dan pred praznikom, ko goduje sv. Miklavž, naši mali nadobudneži z velikimi pričakovanji nastavljajo svoje peharje ali krožnike. Le-ti so bili na nedeljsko jutro povsod vsaj malo zapolnjeni, bodisi s sadjem, kakšnim sladkim priboljškom ali celo večjim darilom. Ko pa se je začetno navdušenje malo poleglo, se je prijetno decembrsko vzdušje v Plešivcu, mali vasici na obrobju občine Velenje, šele pričelo ustvarjati. Starši in otroci so imeli ta dan precej pester, saj je bilo že ob deveti uri potrebno pohiteti v cerkev, kjer je tiste najbolj pridne po maši obdaril pravi sv. Miklavž.
A to še ni bilo vse. Po maši je vse, ki so kakor koli uspeli prestreči vabilo, pred podružnično osnovno šolo čakal Miklavžev sejem v Plešivcu.

Ker se organizatorji na vse pretege trudijo, da bi, zdaj že tradicionalen sejem, v svoj vrvež zajel karseda čim več obiskovalcev, je letos vsakega željnega ogledov, nasvetov in nakupov domačih izdelkov in pridelkov čakalo še več razstavljalcev in ponudnikov.

Na mizah ni manjkalo ne sladkih dobrot, košev in košar, medenih izdelkov, voščilnic, nakita kot tudi ne nekoliko neobičajnih prepeličjih jajc ter toplih volnenih nogavic, kap in šalov. Vsakdo je lahko našel nekaj zase, pa naj si je bilo to le za potešitev radovednih pogledov in misli ali za rahlo olajšanje mošnjička.

Obiskovalci so bili enotni, končno se je v Plešivcu začelo redno – mesečno kar nekaj dogajati. In končno so dogodki postali polni presenečenj in novosti, zaradi katerih se jih je vredno če ne zaradi drugega, vsaj iz »starega slovenskega ferbca« udeležiti.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Miklavžev sejem v Plešivcu 2016 Sejem izmenjave semen 2015 Miklavžev sejem
miklavž

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2020September
PonTorSreČetPetSobNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930