NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

37. Srečanje harmonikarjev

0 Komentarji
186
23-12-2015

Zadnja nedelja v mesecu decembru je za Plešivčane že tradicionalno rezervirana za »Srečanje harmonikarjev«. Kulturno društvo Ivan Cankar že skoraj vsa leta od začetka njegovega obstoja, kar zadnjih 37 let, organizira prijetne zimske urice z narodno-zabavno glasbo. To je priložnost, ko se lahko pokažejo tudi še neuveljavljeni, mladi in nekoliko starejši godci, pa naj si bodo to samouki ali ljudje, ki se redno izobražujejo pri profesionalcih.

Kljub začetnim zapletom je letošnje srečanje zelo dobro uspelo. Šolska dvorana je bila po nekaj letih zopet polna skoraj do zadnjega kotička. 

Tudi letos smo se lahko zanesli na »veterane« kot so Gvido Škorjanec, Maša Sebanc, Boštjan Volk, Mešani pevski zbor IC Plešivec in naši šolarčki, ki imajo skupaj z učiteljico Franko Klančnik idej in volje do nastopanja v izobilju. 

Da pa ni vse staro in po pričakovanjih, je letos poskrbelo kar precej nastopajočih. Še posebej veseli smo bili naših mladih harmonikarjev Natalie Jakop in Matica Balanta, ki sta kljub svojim rosnim letom poskrbela, da je občinstvo z vnetim ploskanjem pospremilo vsako njuno pesem. 

Novinci so bili tudi Kvartet Grmada Plešivec, ki je dokazal, da se dobri pevci znajdejo tudi brez frajtonarice v ozadju. 

Nov zagon za ohranjanje tega srečanja pa po svoje dajejo muzikantje iz bližnje in daljne okolice, ki se v naše kraje in na naše prireditve, kljub razdalji, zelo radi vračajo. Takšna sta bila letos Franc Jurko in Zlatko Nemec. Slednji je kot edini izmed nastopajočih poprijel v roke klavirsko harmoniko in nam dal vedeti, da tudi tako slovenske viže zelo lepo zvenijo. 

Ker pa bi bilo že res nekoliko nenavadno, da bi na t. i. veselici -  »srečanju harmonikarjev« manjkali ravno najštevilčnejši in vedno bolj znani domači Plešivški harmonikarji, so tudi ti zakuhali prav zanimive in poskočne glasbene trenutke. 

Po uradnem delu je sledil nekoliko bolj sproščen del, kjer so obiskovalci z veseljem pokomentirali letošnje nastope in ugotovili, da jim je bilo srečanje kljub prenekaterim novosti vendarle všeč. 

Slišati je bilo, da bo prihodnja prireditev, vsaj po vtisih sodeč, še bolj obiskana kot letošnja, če bo temu res tako, pa boste ugotovili le, če si za nas prihranite zadnjo nedeljo v decembru 2016.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: 40. Srečanje harmonikarjev 38. Srečanje harmonikarjev
harmonika

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2020Julij
PonTorSreČetPetSobNed
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031