NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

38. Srečanje harmonikarjev

0 Komentarji
159
12-01-2017

V Plešivcu je grmelo in se treslo. Ne to ni bil potres ali kakšna zimska nevihta.

Na mirno nedeljsko popoldne, 8. januarja, ko je v noči iz sobote na nedeljo sneg končno pobelil poljane, se je odvijalo 38. Srečanje harmonikarjev.

Vse je bilo v znamenju novosti; nov termin, prenovljeno prizorišče in polno novih mladih harmonikarskih upov. Mlade članice Kulturnega društva Ivan Cankar niso hotele podoživljati lanske izkušnje, ko je izvedba družabnega dogodka do samega konca visela v zraku, zato so letošnje leto ubrale novo strategijo. Zadnjih par let se dogaja, da nas v prazničnem decembru dobesedno zasujejo s takšnimi in drugačnimi zaključki, plesi in ostalimi norijami. Zato si marsikdo ob koncu leta želi res zgolj miru in intimnih trenutkov v krogu svoje družine. Tega se dobro zavedajo tudi članice kulturnega društva, ki same ves čas krmarijo med službo, družino in aktivnem udejstvovanju društva na raznovrstnih dogodkih. Sprva v zagati zaradi neugodnih prazničnih decembrskih vikendov, kasneje pa z navdušenjem, ker se je prestavitev srečanja v prvi mesec leta 2017 izkazala za zelo pametno potezo, so beležile prijave že poznanih in novih harmonikarjev.

Srečanje je bilo že v času prejšnjega stoletja prireditev, na kateri so si glasbeno pot utirali harmonikarji iz Plešivca in okoliških krajev. Posebej za slednje je letos poskrbel Robert Goličnik s svojimi varovanci, ki so dodobra pretresli plešivško šolo. Iz vsakega vogala vasi je odmevala frajtonarica, saj so nas Žiga Hriberšek, Natalia Jakob, Gašper Repas, Ambrož Goličnik, Adam Brunet in Tjaša Lesjak najprej prebudili in razvneli obiskovalce s solo, nato pa, s pomočjo mentorjev gospoda Goličnika in Danija Avbrehta, še s skupinskimi nastopi.

Ni boljšega kot gromki zven skupine frajtonaric, kar so s svojim nastopom potrdili tudi Plešivski muzikantje.

Čeprav je navdušeno ploskanje in prepevanje občinstva ob skupinskih nastopih zopet obudilo smisel tradicionalne prireditve, bi bilo greh pozabiti na odlične nastope naših starih znancev Gvida Škorjanca, plešivških šolarjev, Line Zabukovnik, Boštjana Volka in Matica Balanta ter navihanega Prekmurca Zlatka Nemca.

Bodočnost srečanj harmonikarjev torej ni več vprašljiva, res pa je, da je lahko vsakemu, ki se 38. Srečanja harmonikarjev ni udeležil, pošteno žal.

0.0
Zadnja posodobitev: etrtek, 14. marec 2019, 09:17
Sorodne Novice: 40. Srečanje harmonikarjev 37. Srečanje harmonikarjev
harminika

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2020Julij
PonTorSreČetPetSobNed
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031