NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

Starejši krajani v decembru

0 Komentarji
265
17-12-2017

Odkar pomnimo, je igral Odbor Rdečega križa v vasi Plešivec pomembno vlogo.
Skozi celotno leto aktivne članice, ki jih je sedaj kar devet, pridno delijo pakete za tiste malo manj premožne, dvakrat letno izvajajo meritve sladkorja v krvi, holesterola in krvnega tlaka, v prazničnih dneh obiskujejo starejše in ostale družbe potrebne krajane ter opravljajo vsa potrebna opravila, ki humanitarnim organizacijam pritičejo.
Ko pa je pred parimi leti vodstvo plešivškega Odbora prevzela živahna, delavna in izjemno aktivna krajanka, gospa Damjana Auberšek, je tudi tukaj zavel nov veter. Plešivčani so od tedaj skozi tople mesece vsaj enkrat mesečno povabljeni na pohod po Plešivcu, v šoli se pred praznikih izvajajo razno razne delavnice, krajani se lahko vsake toliko razvajajo na masažah, izvedenih s strani Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec ali pa se skupaj odpravijo kar v Wellness center Zala v Topolšici ter so deležni raznih delovnih akcij, ko nekateri ne zmorejo več opraviti vsega dela sami.

Ker pa je december čas, ko v naglici in obilici opravkov pogosto malo pozabimo na naše babice, dedke in starejše krajane, se je Odbor Rdečega križa že kar nekaj let nazaj odločil, da se tudi njim v zadnjem letnem mesecu pripravi druženje oziroma zaključek, če bi se temu lahko tako reklo.

Tudi letos ni bilo nič drugače. Po formalnem delu, ki so ga zaznamovali govori predsednika Območnega združenja Rdečega križa Velenje, gospoda Jožeta Kožarja, predsednice Odbora Rdečega križa Plešivec in člana Sveta KS Plešivec, Vinka Grobelnika, je sledil tisti bolj zabavni del. 
Naše najmodrejše krajane so tudi tokrat s svojim programom razveselili naši najmlajši, učenci podružnične OŠ Plešivec, kot pa se za vsak zaključek spodobi, da se poje in pleše na živo glasbo, so se tudi naši dedki in babice lahko zavrteli ob zvokih domače viže, ki so nam jih odlično odigrali Plešivski muzikantje.

Starejši ljudje znajo pogosto reči, "ko´k je b´lo včasih na veselicah luštno in fajn, ko smo še b´li mladi, danes se mladina sploh ne zna več it". Pa čeprav danes niso več mladi in "liftig", pa se kljub zdravstvenim težavam in rahlim ravnotežnostnim pomanjkljivostim, vseeno še znajo imeti "fajn", ponavadi celo bolje kot današnja mladina, ki se skoraj ne zna več družiti, plesati in zabavati v živo in ne preko telefona, tablice ali računalnika.

Res je, da "na mladih svet stoji", a tu bi resnično moralo držati, "od starih se uči!".

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Prostovoljci pomagajo starejšim,invalidom in ranljivejšim Druženje starejših krajanov 2016 Prijetno druženje starejših krajanov
krajani

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2021Junij
PonTorSreČetPetSobNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930