NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

Petnajsti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec

0 Komentarji
126
14-11-2016

Lahko bi rekli, da si je vodstvo Odbora Rdečega križa Plešivec resnično dobro zamislilo koncept pohodov po Plešivcu.

Združili so spoznavanje kulturnih znamenitosti kraja ter njegovih skrivnih kotičkov z dobro voljo, mislijo na zdravje in druženje.
Do sedaj so obiskali že kar nekaj delov Plešivca, tokrat pa so, kot se za jesensko-zimski zaključek sezone spodobi, spoznali še eno pomembno značilnost oziroma znamenitost - "Plešivškega knapa in njegov drugi dom".
Ker v preteklosti je in verjetno do zaprtja Premogovnika Velenje še bo, v rudniku poiskalo službo kar precej Plešivčanov, je eden izmed zaselkov Plešivca po umazanem delu knapov in njihovi pojavi dobil ime Črna Gora.

"Plan" zaključka letošnje sezone pohodov Odbora Rdečega križa Plešivec je bil torej sledeč:
- ob 13. uri zbor pohodnikov pred gostilno Volk,
- vožnja do Muzeja premogovništva Velenje,
- ob 14. uri razdelitev v dve skupini ter ogled muzeja po skupinah z zamikom 15 minut,
- zaključek z zabavnimi igrami v Gostišču Volk.

Do 3. točke je šlo vse kot po maslu. Tu pa se je zataknilo... Od znanega glasa "Poplotniškega Ruda" veseli udeleženci pohoda, so kot prva skupina, nameravali zaključiti ogled muzeja z vožnjo z lokomotivo do cilja. Ker pa jim je zagodla "tehnična napaka", so naši pohodniki, ki venomer kipijo od zdravja in zagnanosti, morali nadaljevati pot do šale peš. Neljubi dogodek na srečo ni poskrbel za slabo voljo, ampak je na koncu prinesel še več prešerne volje.

Zdaj, ko so pohodniki dodobra spoznali še eno, za krajane Plešivca pomembno znamenitost, se je bilo potrebno  nekoliko "založiti". V Gostišču Volk so bili na to že pripravljeni, zato se je zabavni del pohoda lahko kaj hitro pričel.

Čeprav je življenje knapa lahko hudo naporno, zna biti tudi veselo. Rdeča nit pohoda je poskrbela, da je prvi letošnji zaključek resnično uspel, pohodniki pa so, kot je za njih že v navadi, kljub dobrim in malo manj dobrim pripetljajem na pohodu, vzdržali pokončni iz z lepimi spomini do poznih večernih ur.


Še par zanimivih informacij o pohodu:
Dolžina pohoda:         ni podatka
Trajanje pohoda:        max. 10 ur
Udeleženih:                46 ljudi


Udeležba pohodnikov po zaselkih:
Sopota:         11
Vas:              10
Črna gora:      8
Graška gora:  8
Pusti potok:   9

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Osemindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Sedemindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Šestindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Petindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Štiriindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Triindvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Dvaindvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Dvajseti pohod Odbora RK Plešivec Dvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Prireditev ob 120. obletnici Podružnične OŠ Plešivec
pohod

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2020Maj
PonTorSreČetPetSobNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031