NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

Enajsti pohod Odbora RK Plešivec

0 Komentarji
181
28-04-2016

Dobra novica je, da Odbor Rdečega križa Plešivec še vedno redno skrbi za zdravje svojih krajanov.
Ne le to, predsednica odbora je s pohodi, ki so tudi v tem letu ostali stalnica za Plešivčane, ki se radi malo podružijo in naredijo nekaj za svoje zdravje, naredila pomemben korak k večji prepoznavnosti kraja.

Kljub temu, da je krajevne skupnosti Plešivec komaj nekaj kvadratnih kilometrov, se vsaj enkrat v mesecu najde ideja, kateri delček prelepe gorske vasice še ni bil dodobra odkrit.

Enajsti pohod ni bil nikakršna izjema. Pohodniki so se zbrali pri osnovni šoli in se mimo Gostišča Volk podali proti Hotunšeku. Da pot le ne bi bila prelahka, so jo nadaljevali do Skarlovnika, kjer so se nekoliko okrepčali in se polni novih moči podali mimo Grabnerja do Domla.

Nazaj jih je pot vodila preko domačije Zgornjega in Spodnjega Zaluberšeka pa vse do Lepka in nazaj na šolsko dvorišče.

Tokrat je bil njihov vodič Lepko Milan, po domače Spodnji Zaluberšek. Prav on je bil glavni krivec, da so udeleženci izvedeli dosti novega o plešivških mlinih: Lepkovem, Repnekovem, Kimovem, Sp. Zaluberškovem, Grabnerjevem ter Zg. Zaluberškovem.

Kot se za Odbor Rdečega križa spodobi, so se seznanili še s kraji, kjer rastejo čisto preproste, a zelo zdravilne rastline, kot na primer čemaž (pri Grabnerju).

Posebno zanimiva pa je bila tudi bukev, ki so jo obšli v hosti med Domlom in Zg. Zaluberškom, saj le-ta iz tal raste skupaj, nato se v rasti razdeli v dva debla in se malo pred krošnjo spet združi z eno izmed vej, tako da iz enega debla raste veja v drugo deblo, taista veja pa se v drugem deblu z njim tudi združi.

Še par zanimivih informacij o pohodu:
Dolžina pohoda:         7,81 km
Trajanje pohoda:         4,21 ure
Udeleženih:                16 ljudi,od tega 11 žensk in 5 moških

Udeležba pohodnikov po zaselkih:
Sopota:          7
Vas:               9

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Osemindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Sedemindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Šestindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Petindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Štiriindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Triindvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Dvaindvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Dvajseti pohod Odbora RK Plešivec Dvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Prireditev ob 120. obletnici Podružnične OŠ Plešivec
pohod

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2020September
PonTorSreČetPetSobNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930