Novice

DPM - Pomladna čistilna akcija 2016

0 Komentarji
760

Na sončno pomladansko soboto, 16. aprila 2016, smo se ob 10. uri zbrali člani DPM Kavče pred vilo Major in se družno odpravili na očiščevalni sprehod skozi Kavče. Sodelujoči smo pridno iskali in pobirali še zadnje smeti in odpadke, kateri so se med zimo nabrali v našem kraju. Otroci so za delo poprijeli z vso resnostjo in nekateri so med seboj celo tekmovali, kdo bo prej našel kakšno smet in od koga vreča za smeti bo bolj polna.

Z veseljem smo ugotovili, da je bilo nabranih smeti skozi naselje malo, kar je zelo pohvalno. Več dela smo imeli na samem športnem igrišču. Tam smo naleteli na veliko smeti, katere pa so po vsej verjetnosti tam pustili mimoidoči, ki izberejo naše igrišče za »kratek postanek in malico«. Za vmesno okrepčilo so poskrbeli pri Janovi hiši, kjer so nam postregli s sokom in slaščicami, za kar smo jim zelo hvaležni. Ne smemo pozabiti tudi na to, da nam je MO Velenje za bolj prijetno delo podarila zaščitne rokavice in vrečke za smeti, ki so nam prišle zelo  prav.

Z izpeljano akcijo smo zelo zadovoljni, še posebej zato, ker verjamemo, da z dobrim vzgledom pozitivno vplivamo na naše otroke in zanamce. Prav je, da skrbimo za naše okolje in se zavedamo, da je kvaliteta življenja odvisna tudi od tega, v kako čistem svetu živimo.  

Pri akciji so sodelovale tri generacije,  12 otrok in pet mamic in dve babici.  

Več slik si lahko ogledate tukaj.

Zadnja posodobitev: 20 april 2017 10:13
Sorodne Novice: DPM pomladna čistilna akcija - 2017 Juhu, počitnice so tu - 2016 Pustovanje 2016
čistilna DPM