Novice

DPM pomladna čistilna akcija - 2017

0 Komentarji
572

Kot vsako leto, smo tudi letos organizirali čistilno akcijo z ekološko-vzgojnim pomenom. Z roko v roki s KS Kavče smo se na isti dan, 8. 4. 2017, odločili očistiti naš kraj. Člani društva smo se zbrali ob 10. uri na športnem igrišču, kjer so že dobro uro pridno čistili in urejali igrišče ostali naši sokrajani.
Opremili smo se z vrečami za smeti in rokavicami in se odpravili na lov za smetmi. Bili smo pridni in nabrali precej več smeti kot v lanskem letu. To nas sicer veseli, a tudi skrbi. Zavedamo se, da za čisto okolje moramo skrbeti vsi, ne le posamezniki. Otroke vzgajajmo, da moramo skrbeti za naše okolje, da ne smemo metati odpadkov v naravo, a še vedno je veliko ljudi med nami, ki ne delijo z nami istega mnenja in jim ni mar za naše skupno okolje in prihodnost. Kot posamezniki in kot društvo se bomo še naprej trudili, da otroke naučimo kako je potrebno ravnati z naravo, da jim bo v prihodnosti vsaj tako lepo, kot je nam sedaj.

Z veseljem ugotavljamo, da so otroci nalogo vzeli zelo resno in da jim je bilo pobiranje odpadkov pravi izziv. Tekmovalni duh, kdo bo nabral več smeti, je rastel iz minute v minuto. Naš cilj je bil dosežen, ko smo prehodili in pobrali vsakršno smet in odpadek, ki smo ga našli na cesti, v bližnjem jarku ali obronku gozda.  Za osvežitev je med potjo poskrbela gospa Jan, ki nam je pri njihovi hiši postregla s sokom.
Naš očiščevalni  krog se je zaključil tam, kjer se je tudi začel, na športnem igrišču. Preden smo se poslovili in odšli domov, smo bili deležni tudi obilnejšega okrepčila. KS je priskrbela okusni bograč in pijačo, naše društvo pa pice za najmlajše.
Akcija je uspela. Družno s KS smo napolnili veliko število vreč s smetmi in očistili športno igrišče. Zato lahko mirno zakličemo: »Pomlad, dobrodošla!«

Zadnja posodobitev: 20 april 2017 10:14
Sorodne Novice: Florjančki 2017 DPM - Pomladna čistilna akcija 2016
Pomladna čistilna akcija 2017