Novice

DPM pohod z lučko

0 Komentarji
673
6-12-2017

6. 12. 2017 smo se člani DPM Kavče zbrali pred vilo Major z namenom, da še zadnjič v tem letu,  v soju luči odidemo na krajši pohod.

Zbralo se nas je sedemnajst članov. Pisana druščina treh generacij. Bilo je devet odraslih  in osem otrok. Najmlajša izmed otrok, Vesna Salmič,  je štela komaj dve leti.

 Odpravili smo se po že znani poti, preko zgornjih Kavč do Podkraja in naprej do Starega Velenja. Tam smo se povzpeli do Velenjskega gradu, kjer smo imeli prečudovit razgled na osvetljeno mesto Velenje ter pravljično osvetljen grajski ambient.  Na grajskem dvorišču so nas pričakale okrašene smrečice velenjskih vrtičkarjev in osnovnošolcev. Pot smo nadaljevali vzdolž 233 stopnic do prečudovite Vile Biance, ki je ravno v teh dneh še posebej lepa.  V udobni mali gostilnici, kot ji sami pravijo - Miji Bianci,  smo se ogreli s toplim čajem in posladkali z okusnimi čokoladnimi pitami. Nato smo se odpravili nazaj proti domu. Bilo je prav prijetno, saj ni bilo prehladno, pa tudi družba je bila vesele narave. Že med samo potjo proti Velenju smo se družno odločili, da ta pohod ostaja v planu društva še v prihodnje.


             Branka Tratnik Meh, predsednica DPM Kavče

Lučka1

Lučka6

Lučka7

0.0
Zadnja posodobitev: 19 december 2017 01:57
DPM pohod z lučko

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..